Fat and happy

Har varit på kina-restuarangen ikväll med Hennie, Gerard och en kvinna från Usa. Det var en väldigt trevlig och god middag (som vanligt) o tiden gick väldigt fort. De hade mycket att prata om, mest schnauzer men även en del om Amerika såklart...
En dag kvar att jobba, känns både lite tråkigt, men samtidigt skönt. Sen är jag ledig ända till 8 januari! :D Fast jag kommer såklart sakna alla här, av hundarna kommer jag sakna Fleurtje, Loes och Esra lite mer.. Så grymt härliga hundar :) Fick till en så bra bild på Loes igår, kanske kan lägga ut den här, om jag orkar... Måste även ta lite bilder på valparna och några till på de andra hundarna.. Fast jag måste även städa och packa, hur jag nu ska få med allt hem?! Jaja det är morgondagens problem..

Nu ska mina hundar få komma in, sen läggdags!

Takida

Har tagit en paus i filmtittandet och sitter o lyssnar på Takida, dom är ett grymt bra band! Det verkar gå bra för dom nuförtiden, måste åka o lyssna på dom någon mer gång i framtiden.
Snart dags att släppa ut dvärgarna en sista sväng innan dom ska sova. Fleurs 2 tikvalpar växer och har börjat ta några små stapplande steg och har lite ljud för sig när man pratar med dom :) Hoppas Grietjes valpar öppnar ögonen snart, de är 2 veckor gamla imorgon så det borde vara dags för det.Synd att man inte kan följa dem tills de är 8 veckor.  Men jag ska försöka fota hundar imorgon, det är kul att ha med sig när man åker härifrån på fredag. Nu är det inte ens en vecka kvar... Tiden går så jäkla fort!
Idag var jag in till staden en sväng för att köpa grejer så jag kan tona håret och så blev det en julklapp till mormor. Det var väldigt, väldigt mycket folk i stan! Trångt o långa köer i de flesta affärerna. Men det är en mysig stad så det gjorde inte så mycket :)

Dags att rasta dvärgar. Sen blir det en till film.

Sint Nicolaus

Idag firar holländarna Sint Nicolaus, ett helgon som kommer med båt från Spanien på sin vita häst och med sina svarta nissar (svartepetter) och delar ut pepparkaksliknande små godisar, eller de kastar tydligen in dom till barnen, (hårt enligt Kim.. hmm.). Sint Nicolaus skickar ner sina nissar genom skorstenen (därför de är svarta) för att lägga saker till barnen. Tror Hennie pratade om att om barnen inte varit snälla så fick de salt av nissarna.. Sint Nicolaus var från början nån snäll människa som fyllde år den 5 december, och istället för att vilja få presenter så gav han bort presenter till barnen. Lite underlig tradition tycker jag, men den är tydligen större än julen här, barnen får mer presenter nu än på juldagen och affärerna har varit öppna längre inför denna dagen. Hittade en bild på honom, men inget på de svarta nissarna.. De är iaf som sagt svarta och med färgglada kläder, lite clownliknande tycker jag. 



Julkänsla

Ser verkligen framemot julen och att komma hem till Falun. Snart 2 veckor kvar :) Sitter o lyssnar på julmusik och ska snart åka in till stan och köpa lite julklappar, men först in i duschen och sen släppa in hundarna.
Var ute o sprang en sväng med Gnistra på eftermiddagen, om man nu kan kalla det springa, hade ingen motivation och det gick väldigt sakta. Så konditionen är på väg bort.. Inte bra, måste ta tag i detta igen! Speciellt med tanke på att det snart är jul = extra mycket onyttigheter och ledighet. Fast jag har inte varit nyttig på flera veckor nu så det blir inte sån stor skillnad...

Nej duschen nu!

Näst sista veckan

Nu är det inte många dagar kvar innan jag o hundarna ska packa och åka hem, vilket känns både lite tråkigt men samtidigt rätt skönt. Ska iaf bli skönt med ledighet! :D Men så kommer man ju sakna alla här! Det är väl bara o försöka ta vara på tiden som är kvar, även om Hennie o Gerard är på semester en vecka framåt, så det kommer inte vara som vanligt. Och jag har även fått en inneboende, en liten skrikig terroristschnauzervalp som även denna visar hur from en liten dvärg är i jämförelse med en schnauzer ;P Detta är en hane som ska säljas till Usa när Gerard kommer hem igen, så han ska bo här ca 10 dagar.. Men han är inte såå skrikig på nätterna, inte som "ko-schnauzern" som bodde här förrut :P Men denna biter på det mesta och Gnistra o Toxie är inte så snälla mot honom, dom är lite väl bitchiga. Hmm...
Tänkte skriva en massa till men jag fick ont i nacken o är trött så det får bli en annan dag. En sak till, 3 veckor kvar till julafton, o jag tror att jag har läget under kontroll! Har nog aldrig hänt förrut.. Fast allt är ju långt ifrån klart ännu... Men syster, din julklappsidé till mamma o pappa är bra! ;D