Länge sen, igen

Jaha det kommer klagomål från mamma att jag inte bloggar, så pappa har inget att läsa.. Så det får väl bli ett inlägg för er skull då ;) Och det verkar vara några som fortfarande är inne och kollar varje dag så..
Har suttit ikväll o bland annat anmält Toxie till valpklassen på MyDog i Göteborg i januari, slog till med den internationella utställningen ;) Nejdå det spelar ingen roll, det som var är att den är på lördagen, nationella är på tordagen och jag hoppas att jag jobbar den dagen!! Ska försöka få med Kalle, det kan nog bli trevligt :) Alltid kul med utställningar där det är mycket dvärgar och hundsaker!! :D
Senaste veckorna har det kommit 2 valpkullar, en efter Fleur och Hamilton, där det var 2 tikar. Eller 2 stora elefanter kanske man ska säga ;P Sen i söndags fick Grietje en kull (även den efter Hamilton) med 3 stycken hanar. Så söta så :)
Schnauzervalparna efetr Hira ska snart flytta, vilket ska bli ganska skönt för öronen då de är väldigt bra på att låta väldigt högt och väldigt länge... Men dom är väldigt charmiga :) Speciellt bouviervalpen efter Inca som bor med dem.. På tal om Inca, hon har fått flytta till en gammal dam (?) vilket är väldigt trevligt för Inca, men lite tråkigt för oss andra.. Hon var en snäll o go hund :)
Idag har Toxie varit o lämnat rabiesblodprov, men den jäkla veterinären var så värdelös på att ta blodprov så hon stack sönder benen på Toxie och fick knappt nåt blod alls!! Så frågan är om det är tillräckligt, och om svaret hinner komma innan 15 december då vi ska hem till Sverige igen?
20 december bär det av till Falun! blir där över jul, fram tills 29 december, tågbiljetter är färdigbokade och det ska bli så skönt att ha det lite ledigt. Men Gnistra ska vara kvar i Vårgårda ;(

Nu är det läggdags, godnatt!

CV

Nu har jag uppdaterat mitt cv, det ser lite bättre ut nu än för 1,5 år sen :) Får se vart det blir att skicka det nånstans, vilka ställen, och vilka städer. Att vissa ska vara så veliga! Antingen eller, inget mittemellan! Det är inte så enkelt för alla... 
Nu ska snart alla dvärgar få komma in igen o sen är det nattinatti... 

Valpar på gång?

Nja inte riktigt än, men förmodligen om mindre än en vecka. Det lät som att Hennie o Gerard skulle komma hem innan det var dags för Fleur att valpa, men tydligen är det dag 63 redan på onsdag (de kommer på måndag), så det blev att sätta igång med valplådan idag och göra henne hemmastad där, har man otur kan de ju komma redan ihelgen :/ Men eftersom hon inte är så stor så hinner nog dom komma hem innan det är dags :)
Annars händer det inte så mycket, städning hos valparna och de andra hundarna tar upp ganska så mycket tid.. Valparna har hunnit bli 4 respektive 6 veckor nu, så det går fort och mycket händer med dom :) Noas valpar blev friserade av Kim i veckan så nu ser dom ut som små mini-bouvierer :) Schnauzervalparna börjar få lite bättre självförtroende och visar lekinviter när man kommer, och de har även fått en ny vän, Inkas valp. Hon är en helcool valp :D Framåt och orädd, o dubbelt så stor som schnauzrarna, dels beroende på att hon är en bouvier, men också pga hon är ensam i sin kull.. Men de leker och äter tillsammans när Inka o Hira är ute :)

Toxies omvandling..

129453-41129453-40

Samma hund?!?

Träning

Idag har Toxie varit på sin första utställningsträning, den gick väl sådär :/ Toxie gick mest med nosen i backen och jag var för okoncentrerad för att få henne alert. Hon tycker inte heller om när kopplet är uppe bakom öronen på henne, örontejpningen kan nog vara en orsak till det, så det gjorde ju inte saken lättare. Men får hon stå själv så står hon ganska bra :) Och det har vi ju iaf tränat på tidigare, så får vi in lite springning och lite uppställande med koppel så kanske det kan gå bra.. Fast det ser mörkt ut vad gäller hennes päls :/ Får hoppas att den duger iaf och är trimbar, så blir det nog bra :) Kim fixade till henne idag, och hon blev riktigt fin:) Kanske kan bli en före- och en efterbild... Det blir iaf att försöka träna mer med Toxie, o Gnistra med för den delen, det har varit alldeles för slappt senate månaden :S Jag har inte riktigt den motivationen att träna själv, utan hjälp eller utan nån kurs att hålla reda på. Men nån träning får det iaf bli, lite oftare än tidigare.

Snart läggdags...

Borde sova för länge sen

Bara för att det är fredag så tänker jag alltid att man kan vara uppe länge, även fast jag ska upp om 6 h.. Fast på söndag får jag sova så jag får väl ta igen dom timmarna då istället...
Hundarna sover sen länge, men de behöver gå ut o kissa så de slipper hålla sig allt för många timmar, men dom kommer nog inte vara allt för pigga på det ;) Sen blir det att krypa under täcket alla 3 :) Och när jag går upp imorgonbitti så kommer 2 stycken med all säkerhet att ligga kvar under täcket :P

Upp o ner

Just nu är nog inget som det ska, eller här i Holland funkar det väl rätt bra o så, hundarna mår bra så det är inga problem. Men annars vet jag inte riktigt.. Får se hur det går med allt, om det blir Vårgårda eller Falun?
Hundarna har fått springa i skogen nu på eftermiddagen, o Toxie älskar vatten så hon springer fram o tillbaka i bäcken och sen upp bland löven o sen ner i vattnet igen. Så det fick bli en dusch för hennes del när vi kom in :P Så nu ser hon ut som en lurv :D Gnistra och Toxie är verkligen lycka :)
Imorgon blir det upp tiiidigt för att åka på utställning. 05.45 ska vi åka härifrån, och innan det ska Fellow och Faiska vara rastade och jag ha vaknat.. Gäsp... Men förhoppningsvis finns det mycket att kolla på så vaknar man nog till :D Ikväll blir det nog tidigt i säng, men det får nog bli en film innan iaf..