Föräldraträff

Igår var jag och Theodor på vår första föräldraträff. Vi höll till i vårdcentralens konferensrum där vi var 8 mammor och en bvc-sköterska som höll i det hela. Vi fick fika, presentera oss och kolla på en film om första tiden som föräldrar. Vi kommer att träffas varannan vecka, nästa gång skulle det handla om babymassage, och då hoppas jag att Kalle kan komma ifrån jobbet så att han också kan vara med.
På kvällen var min agilitykompis Annelie här och hälsade på, vi drack te och åt scones, och under tiden somnade Theodor i hennes knä. Det känns skönt att han kan finna sig till rätta även hos främmande människor.
Idag på förmiddagen har vi gått till Tånga, där vi satt ute i det fina vädret och jag drack varm choklad och passade på att träna lite rallylydnad med Gnistra medan Theodor låg och sov i vagnen. Just nu ligger han i babygymet och vädrar rumpan, han blir verkligen mer och mer aktiv, nu trycker han sig bakåt med benen så han ligger sällan där jag lagt honom. Han ligger även o vrider på sig så att han ofta ligger på sidan, så det står nog inte på innan han vänder över till mage själv. Han brukar få ligga på mage emellanåt, även om det inte är det roligaste han vet, men då brukar han oftast kolla sig omkring, så då är han inte så intresserad av att försöka vända över till rygg, även om han har kunnat göra det ett bra tag nu.
Snart är det dags för middagsvila för den lille killen så att han är pigg tills hans pappa kommer hem från jobbet vid fyra.
Morfar på besök i förra veckan medan mormor var hemma och var avundsjuk ;)
Glad pojk :)
Sovandes i Annelies knä
Dagens bild från Tånga

En regnig långpromenad

Nu har det flugit iväg några dagar sedan det bloggades sist. Under helgen som har varit har vi bland annat varit i Alingsås för köp av badbyxor till Theodor inför babysimmet som börjar på söndag. Han fick även några nya bodies, han växer ju ur sina kläder så fort. Vi passade även på att storhandla på Maxi. På kvällen bjöd vi Lena o Anders på älgstek med kantarellsås, vilket blev väldigt gott. Det hanns även med ett parti Qube.
På söndagen tog hela familjen en promenad till Tånga där vi mötte upp Lena, Anders o Kevin och följde med till Åkervägen där det bjöds på god äppelpaj.
Idag har vi hunnit med en långpromenad där det regnade mestadels av tiden. Theodor låg och tittade o åt på sin höna, innan han somnade och sov större delen av promenaden. Det är skönt att han är nöjd med att ligga i vagnen så att vi kan gå lite längre promenader.
Jag hade precis lagt honom att sova lite middag för en stund sen, men så fort jag började att äta min lunch så vaknade han - det slår aldrig fel.. Att man aldrig kan få äta i lugn och ro :)
När det gäller min och Gnistras träning så blir det lite rallylydnasmoment hemma i hallen, några 5 minuters pass per dag. Jag försöker få till vänstersvängar så det blir en del klossträning för att få bakdelskontroll, det går väl sådär. Så just nu håller jag på att boka tid för Emelie Merenius så att vi kan få lite tips och hjälp med träningen. Nästa tävling är om 2 veckor så då gäller det att vi får till det.


Gårdagens agilityträning och dagens skogspromenad

Som rubriken lyder så är det vad som har blivit gjort dom 2 senaste dagarna. Igår åkte jag, Theodor och hundarna till brukshundklubben för att träna agility. Theodor somnade i bilen på väg dit och sov sen i vagnen medan jag tränade. Gnistra har inte kört agility sen oktober, så hon var galet taggad! Redan under uppvärmningen ville hon helst ta alla hinder, samtidigt. Hon hade en jäkla fart, och slalomen var klockren! Vi körde lite olika kombinationer och gjorde sen en bana utav det hela, en fartig bana som hon var riktigt snabb på! Att det ska behövas 10 månaders vila ;) Vi tränade öven lite rallylydnad, men det är inte alls lika roligt som agility, tycker både Gnistra och matte. Men det är tävling om 2 veckor, och ska vi lyckas klara även fortsättningsklassen lite senare så måste vi träna.

Idag har det varit en rätt så lugn förmiddag med en sväng till affären för att köpa lite lunch. På eftermiddagen åkte vi ut till Miriam i Siene för en långpromenad i skogen. Det var perfekta, barnvagnsvänliga skogsvägar att gå på och helt okej väder. Theodor låg så snällt i vagnen hela promenaden. Vi hittade även lite kantareller som jag o Kalle åt sen på kvällsmackorna.
Under kvällen har Theodor varit rätt ledsen, han fick bada och då blev han så nöjd och glad. Men sen blev han ledsen igen, och då behövdes det napp och en famn att mysa i så blev han nöjd igen. Så nu har han sovit större delen av kvällen, jag hoppas att han kommer att sova som vanligt inatt.
Nu är det läggdags för oss alla tre.

En vanlig tisdag

Vi har börjat få in lite rutiner vilket är väldigt skönt. Fast idag fick den lille för sig att vakna redan kl 07.20, men det tyckte jag var lite väl tidigt, så han fick äta, sen låg han i sängen och pratade med sig själv en lång stund innan han ville somna om. Sedan var det dags att gå upp, byta blöja på Theo och klä på oss båda lite kläder. Efter att jag fått i mig min gröt tog vi vår dagliga långpromenad med barnvagn och hundarna. När vi kom in blev det lite mer mat för Theodors del, och sen lite lek och sitta i babysittern. Vid lunch var det dags för lite vila i spjälsängen och jag kunde passa på att laga lite pyttipanna till mig. Han sover inte särskilt länge åt gången, ofta 30-45 minuter, så man får passa på att göra det som behövs när han sover.
Vi har även hunnit med en sväng till affären, tacksamt att det inte tar mer än 10 minuter att gå dit. Efter att Kalle kommit hem åkte vi till Tånga en sväng så att hundarna fick springa av sig lite i det fina vädret. När vi kom hem fick Theo ligga och vädra rumpan i babygymmet, han brukar ligga och prata o titta på sakerna som hänger ovanför honom. Han pratar mer o mer för var dag känns det som, och han är oftast en liten solstråle :) Är han inte nöjd beror det oftast på att han antingen är hungrig eller har ont i magen.
Nu är det snart läggdags för Theodor, först pyjamas och godnatt-saga.

Nu är det dags att Theodor får en blogg!

Nu har Theodor hunnit bli 3 månader, och det händer så mycket i hans liv, så det känns som att det är bäst att starta en blogg. Här är det tanken att man mest ska kunna läsa om min och Theodors vardag, men det kommer även bli en del av min träning inför Tjejklassikern 2012 och min o Gnistras träning, för nuvarande rallylydnad.

RSS 2.0