Någon är kittlig

Just nu händer det väldigt mycket med Theodor, han blir mer o mer kittlig, speciellt på ryggen och i nacken :) Han har börjat sitta i gåstolen sen ca 1 vecka tillbaka, då rörde han sig knappt i den utan var mest fascinerad av allt som lät på displayen på gåstolen. Nu far han omkring i den i alla riktningar, och har varit o dragit i gardinen och tar jag bort honom till andra sidan vardagsrummet så är han strax tillbaka vid samma gardin igen. I köket har han börjat och pilla på lådorna som är i hans höjd, så nu är det verkligen dags att börja barnsäkra hemmet.
Igår var det sista gången på babysimmet, då fick han göra vattenkanedyket 2 gånger, inga bekymmer för honom mer än att han ser lite förskräckt ut när han kommer upp till ytan igen. Efter att han hade plaskat färdigt var det min tur att simma en stund, Kalle var med och coachade från kanten så det blev taget tid på 100 m fritt, så att jag har något att jämföra med under säsongen. Imorgon börjar mitt medlemskap på gymmet att gälla så då har jag tänkt köra ett spinningpass som första träningspass. Nu är det 117 dagar kvar till Tjejvasan så nu måste jag öka på träningsmängden ordentligt.

Dags för ett nytt inlägg

Nu har det gått över 2 veckor sedan senaste blogginlägget, så jag får passa på att försöka få ihop ett medans Theodor ligger ute i vagnen och sover. Snart kommer han att vakna och Kalle slutar snart jobbet, eftersom det är hans födelsedag idag så ville han ta en fika i Alingsås eller Borås, och sen godis och en film ikväll, godis har vi inte ätit sen semestern så det ska bli gott!
I helgen var Jennie och Joackim hit och hälsade på, det var väldigt trevligt och med Theodor har det ju hänt en hel del med sedan dom senast träffade honom. Bland annat har han börjat få smakportioner sen ca 1 vecka tillbaka (morot, potatis och palsternacka hittills) vilket han tycker om än så länge,men roligast är ju skeden enligt Theodor, fast han spottar inte direkt ut det lilla han får från den utan han verkar tycka att det är helt okej. Nästa vecka kommer hans mormor o morfar på besök, det ser vi framemot!
Jag satt nyss och pluggade på lite rallylydnadsskyltar efter att ha kört ett micro-träningspass med Gnistra inne på mattan i köket, för innan såg jag på mailen att det kommer att vara 2 dagars rallylydnadstävlingar på MyDog i januari, jag hoppas verkligen att Gnistra är pigg o kry tills dess så att vi kan vara med, jag är sugen på att börja tävla igen. Just nu är jag väldigt nervös inför sövningen och operationen på fredag :( Det måste gå bra med henne! Hon mår ju hur bra som helst för tillfället, men de stora tonsillerna måste ändå opereras bort så att hon inte får mer bekymmer igen. Men det är bara att hålla tummarna att allt ska gå bra, Kalle har tagit föräldraledigt så att han är med till djurkliniken och tar hand om Theodor så att jag kan koncentrera mig på Gnistra, mitt lilla skäggmonster :)

På bättringsvägen

Nu har det gått 2 veckor sedan Gnistra visade de första symtomen, först var det inte så farligt men sen när hon fick antibiotika så blev hon riktigt risig och hade väldigt ont. Så det blev ytterligare en tur in till kliniken för nya prover och röntgen, men det såg bra ut så det blev antibiotika-byte och redan inom ett dygn var hon mycket bättre. Nu är hon så gott som sig själv igen, väldigt bra för mattes hjärta!
Igår var det babysim, denna gången fick pappa sitta på kanten och fota. Vi fick bland annat åka under vattenkanan, hålla i bassängkanten, sitta i en flytring och åka runt, och så de vanliga sångerna såklart. Första gången på babysimmet när skattkistan med halsband kom upp ur vattnet så brydde Theodor sig inte, men nu är han väldigt ivrig att försöka få tag på vad som finns i den :)
Igår på eftermiddagen var vi i Herrljunga hos Mathilda o Anders medans Theodors väldigt snälla o hjälpsamma farfar svetsade på våran bil. Jag o Kalle byggde lego med Kevin, så nu längtar man lite tills Theodor kommer att leka med sånt. När jag satt i soffan kom Kevin och ville att jag skulle bygga mera, han pekade upp i taket o menade att vi skulle bygga ett till legotorn :)
Theodor försöker jaga sjöstjärnan
Kul med Lego
För leder och musklernas skull så får Gnistra ha täcke på sig, det är inte alla hundar som tycker om att ha det på sig inne, men Gnistra tycker snarare att det är skönt.

Stackars Gnistra

Gnistra är verkligen otursförföljd, denna gången har hon både borrelia och tonsillit, samtidigt. Jag märkte det för en vecka sen då hon skrek till vid lek, sen har det hänt vid några fler tillfällen efter det, så i torsdags var jag in till jobbet så det blev taget lite prover och Vita kollade igenom henne och såg att hon har förstorade tonsiller som såg rätt fula ut. Vi opererade bort tonsillerna i januari, men det är inte ovanligt med tonsillrester, och det är ju Gnistra så det är vore ju konstigt om inte hon skulle ha det... Det visade sig även på blodprovet att hon har borrelia, så nu står hon på antibiotika för det i 3 veckor, sen ska vi kolla tonsillerna igen, dom kommer att behövas opereras bort igen efter antibiotikabehandlingen. Sen hon började medicineras har hon fått mer ont och kan skrika till när hon ligger o vilar, min stackars Gnistra. Men jag hoppas att det bara är för behandlingen och att det ska bli bättre så snart som möjligt. Just nu är det bara korta koppelpromenader som gäller för den damen. Det är tur att jag har såna bra och duktiga kollegor som hjälper mig med Gnistra :)
Theodor händer det en del med, just nu ligger han i babygymmet och leker. Det är sällan nuförtiden som han vill ligga på rygg, utan vänder sig väldigt fort till mage, man kommer åt mer saker då :) Han sträcker sig efter saker så att han kan äta på dom, ligger dom för långt åt höger eller vänster så rör han sig i sidled så att han kommer åt den. Passar inte leksaken i munnen blir han förbannad. Han har ju blivit lite för stor för liggdelen till vagnen, så han får åka sittdelen, vilket han uppskattar mycket då han ser mycket mer, och blir han lite trött är det bara att fälla ner så kan han sova en stund. Innan lunch var vi ute på en långpromenad i det fina, men blåsiga höstvädret, jag testade även på att småjogga lite med vagnen där det var plant, så jag funderar på att börja jogga flera korta sträckor under våra promenader. Det funkar ju rätt bra nu när Gnistra får vara hemma och vila. Jag måste verkligen försöka komma i form igen.


RSS 2.0