Dagens rallylydnadstävling räckte till en förstaplats och uppflyttning!

Idag har hela familjen varit på Marks brukshundklubb där det har varit rallylydnadstävlingar. Jag och Gnistra startade i fortsättningsklass där det var 22 startande, vi gick ut som startnummer 12. Under uppvärmingen kändes Gnistra pigg och taggad och jag var såklart (nästan) lika nervös som vanligt. Väl inne på banan hade vi den helt klart bästa känslan hitills, vi hade verkligen ett jättehärligt flyt banan igenom :) Allt funkade precis som jag ville, hon var lagomt taggad och väldigt följsam så det hade nog inte kunnat gå så mycket bättre än vad det gjorde idag. Efteråt blev det en spänd väntan på resultatet, vi fick 100 poäng! :) Vilket är maxpoäng inom rallylydnad, så det räckte till en förstaplats. Vi fick en trevlig liten påse med massor av olika ben och godsaker, och så fick jag välja en leksak. En sån duktig hund jag har, hon är verkligen jättekul att träna och tävla med!
Theodor har skött sig jättebra idag, det har varit jättefint väder så idag var det keps-premiär för hans del :)

Underbara vårväder!

Dom senaste dagarna har det ju varit hur skönt väder som helst, idag har jag och Theodor varit ute en hel del medans Kalle har varit och jobbat. På förmiddagen skurade vi staketet på baksidan, sen satt vi ute en stund på altanen innan vi åkte till Alingsås och tog en promenad i Nolhagaparken. Jag var tvungen att åka in och köpa fästingpulver till Gnistra, dom äckliga krypen har ju börjat komma fram :/ Så då passade det fint att ta en promenad bland alla djur och barnfamiljer som var ute i det fina vädret.
Igår var jag iväg och jobbade, egentligen jobbar jag onsdagar, men dels så måste jag få ihop arbetstimmar till legitimationen och dels så behöver vi extrapengar, så det blev jobb mellan 8.-17.45, man var rätt trött när man kom hem sen. Jag längtade rätt mycket efter Theodor också :)
Vi kom hem för en stund sen efter att ha varit och gjort månadens storhandling, så Kalle är uppe och nattar Theodor innan det blir lite lördagsmys, sen får det nog bli läggdags rätt tidigt för min del. Imorgon blir det förhoppningsvis ett träningspass av nåt slag innan det är dags att åka på rallylydnadstävling i Mark.

10 månader

Idag är det 10 månader sedan Theodor kom till världen, vart tar tiden vägen? Det går så fort, men vad mycket som har hänt sedan han föddes :)
Det var läggdags för han del för en stund sen, ikväll var en sån där extra mysig gonatt-stund, han sitter och pratar och leker med sin nalle, och så emellanåt så lägger han sig nära inpå och myser. Sen kan han sätta sig upp och titta på djuren på sitt täcke o sen lägger han sig ner igen med sitt huvud på min axel och somnar <3
Kortet är från den 9 juni, så här var han 3 veckor gammal
Dom finaste :)

Tredagarsfeber och dom 3 första stegen

I tisdags så tog Theodor sina första 3 steg! Han gick mellan mig och Kalle, först stod han stadigt innan han tog 2 bra steg, och sen ett lite vingligare steg på slutet innan jag fångade honom :)
Natten till onsdag fick Theodor feber, men på morgonen när vi gick upp så hade febern gått ner, så han fick åka till farmor som planerat och jag åkte och jobbade. När jag kom hem så började han få feber igen, och sen samma sak nästa natt. På onsdagskvällen medan jag var på rallylydnadskurs så hade han 39,6 grader i temp. Han var varm som en kamin under natten, men sov ändå rätt så bra. På torsdagen var han lite nere mot vad han brukar, men ändå rätt pigg även om han inte hade så stor aptit på mat. Då är det tacksamt att han fortfarande ammar så att han är lätt att få i vätska och energi. Även natten till fredagen hade han feber, och stundtals under kommande dag. Men igårkväll var febern borta och inatt har det inte varit några bekymmer. Imorse kunde man se prickar på magen och lite i ansiktet, så med största sannolikhet har han tredagarsfeber. Skönt iaf att det inte verkar påverka honom allt för mycket.
Idag är Kalle och jobbar, så vi ska väl ta det rätt lugnt nu tills han kommer hem, det får bli en förmiddagspromenad i det gråa vädret. Få se sen om det blir någon cykling eller om det får vänta tills imorgon... Man kan ju alltid hoppas på att det är finare väder då :-)
Det är gott med rivna morötter
Theodor kan dricka själv ur mugg, men han får nöja sig med lite vatten på botten än så länge ;)

Ny bil

I fredags gav vi oss ut på jakt efter en ny bil, vi har länge pratat om att skaffa en Golf, så vi åkte till Skövde för att kolla på en bil som vi hade sett på nätet. Det blev att vi åkte därifrån med en Golf TSI, väldigt nöjda med köpet :-) Bilbarnstol och hundbur får alldeles lagom plats i baksätet och så vagnen i bagageutrymmet. Vi behöver bara skaffa en takbox så att vi får plats med väskor för längre resor. Theodor var ju såklart med och köpte bil, han skötte sig alldeles ypperligt :-) Han hade väldigt roligt åt att det ekade en massa om man tjoade i bilhallen ;-)
Under lördagen var jag på kurs på Blå Stjärnan, det var en rätt lång dag men ändå en del vettigt som det förelästes om. Fast när de pratade om de massa olika hjärtsjukdomar som finns, och visade ultraljudsfilmer så kändes det som att det är lite onödigt vetande för en djursjukskötare, det får veterinärerna kunna istället..
Igår blev det en ny cykeltur för min del, denna gången själv i blåsten. Egentligen så skulle jag ha cyklat i torsdags men då snöade det, väldigt deprimerande. Då var vi istället på Åkervägen och fick ärtsoppa och pannkakor, mycket gott, vilket även Theodor tyckte!
När det gäller Theodor så har han börjat att vinka (sträcker upp handen när man vinkar), fått tand nr 5 och 6, han går bättre och bättre även om han fortfarande håller i med en hand (helst vill han hålla med båda händer) och det händer att han står själv utan att hålla i sig i någonting i några sekunder.
Nu ska vi ge oss ut i det fina vårvädret så Theodor får gunga lite i lekparken.
'

Årets första träningspass på racern

Idag var det hyfsat väder ute så jag och Kalle körde ett pass på 4,6 mil tillsammans. Det var kul att komma ut på racern igen, jag hoppas att det inte blir någon mer snö, och håller sig på rätt sida nollstrecket, så att cykelsäsongen kan komma igång på allvar. Isåfall blir det från och med nu 13 träningsveckor inför Tjejvättern, och jag har som mål att komma upp i 150 mil tills dess. Det blir en del pusslande med tanke på Theodor, idag fick han vara hos farmor och farfar medan vi tränade. Det är tacksamt att Kalle jobbar eftermiddag varannan vecka, nu när det inte är ljust så långt in på kvällen än, så får vi turas om att träna.
Igår åkte vi till Herrljunga där jag och Theodor badade, oj vad han tycker att det är kul :) Han plaskar och tjoar i vattnet och är väldigt intresserad av vad de andra barnen håller på med. På kvällen fick vi god middag med förrätt hos Lena och Anders, även Theodor gillade maten :)

RSS 2.0