Sex månader

Vad tiden går fort, det har redan gått 6 månader sedan Theodor kom till världen. Vad mycket som har hänt sedan den 19 maj, det är så kul att följa alla hans framsteg. Som när han tappade naveln, började att lyfta huvudet, hans första leende, när han kunde sova i barnvagnen utan att gråta, började vända sig, hans första smakportion, hans första tänder och mycket annat som har hänt sedan han föddes. Jag har ett block där jag försöker komma ihåg att skriva ner vad som händer och vilket datum, det är kul att gå tillbaka och titta i senare.

Veckan som gått

I tisdags var jag och Theodor och lyssnade på NTF (genom föräldrautbildningen) det var rätt intressant och lärorikt angående vad man ska tänka på med barn i bil. Det är dags att vi byter från babyskyddet till nästa barnbilstol, tydligen hade vi kunnat göra det för flera månader sen, stol nr 2 är tydligen säkrare än babyskyddet.
I onsdags blev det en tur till Ullared med Lena o Kathe, jag hade skrivit en lista som jag höll mig till, ändå blev det mycket saker... Nu är så gott som alla julklappar fixade, en del som ska ordnas bara men sen så.. Så då slipper man förhoppningsvis stressen som alltid brukar bli innan jul. Theodor skötte sig väldigt bra under Ullareds-resan, det var på slutet innan vi skulle till kassorna som han hade tröttnat och ville sova, sen på hemvägen var han lite hungrig och missnöjd men annars så var han snäll o go som vanligt :)
Igår var jag och Gnistra till Lerums brukshundklubb där det var rally-dag, det var kul att komma iväg och träna någon annanstans, men jag hade väldiga bekymmer med att Gnistra var väldigt nosig under nästan hela träningen, hoppas verkligen att det bara var något tillfälligt för hon brukar inte alls vara så nosig. Samtidigt som vi var där var Theodor hemma med Kalle, och hade skött sig väldigt bra, så kanske att jag kan få åka iväg imorgon och träna på klubben på den öppna rally-träningen... Vi ska tävla om två veckor och då kan Gnistra inte hålla på och nosa som hon gjorde igår.
Idag blir det ett Herrljunga-besök, Kalle ska simma och resten av familjen passar på att ta en långpromenad. Igår simmade jag först, Theodor fick bada lite med Kalle innan vi byttes av så att han fick simma och jag badade en stund med Theo, han tycker verkligen att det är kul med vatten :)
Theodor fick en taste teaser från Gekås, så i fredags fick han smaka på frysta hallon, det var nog skönt för tänderna men lite sur smak :)

Nu har dom 2 första tänderna kommit

Vi har tyckt att nätterna har blivit lite jobbigare den senaste tiden, Theodor har varit vaken oftare, ledsen ibland och vaknar tidigare än vanligt, i torsdags kväll fick vi förmodligen svar på varför - det har börjat komma fram 2 små tänder i underkäken. Det är inte lätt att försöka få sig en titt på dom, han har gärna tungan i vägen.
Theodor har börjat äta större portioner, idag fick han en mix av potatis, morot och grönsaksblandning och så ett smörgåsrån på det, mums tycker Theodor :-) Han fick en bit fryst puré, det verkade han tycka var skönt för dom nya små tänderna.
Idag fick det bli 2 rallylydnadspass på förmiddagspromenaden, bland annat sändande till kon som Gnistra har fattat riktigt bra, sen momenten i fortsättningsklass, och så har vi börjat träna in momenten på min högersida, det går verkligen inte lätt för oss! Det blir ett väldigt kliv från fortsättningsklassen till avancerad klass så det är lika bra att försöka lära in alla momenten på "fel sida" redan nu. Det lär ta lång tid innan det känns någolunda bra.
Gröt är fortfarande favoriten än så länge, Theo har förstått det där med att man måste gapa stort :)
Efter gröten är det dags för god natt-saga innan det är kvällsamning och sen sängdags.
Det är kul att bada
Ibland händer det en olycka i blöjan, då är det duschen som gäller.
Fina Gnistra

Det är gott med gröt!

Nu på kvällen har Theodor fått testa mild havregröt för första gången, och oj vad han tyckte om det! Annars när han har fått äta puréer så har han ätit/det har runnit ut lite och han har mest varit intresserad av skeden, men nu ville han verkligen ha gröten och åt den med god aptit. Så nu blir det att lägga in en grötmåltid också, på lunchen när jag äter får även Theodor en liten portion med puré.
Gröt är gott!
Det funkar väldigt bra med matstolen som Theodor har fått från sin snälla gammelmoster :)

Med gåstolen kommer man nästan vart man vill, i alla fall in under torkstället där man kan dra ner kläderna.
Att sitta går allt bättre för var dag, här var det tittut-lek med farmor.

Theodor in action

Theodor är riktigt på alerten, han far fram i sin gåstol och pratar man med honom så gör han så gott han kan för att komma fram till en. Imorse började han att visa tendenser på att börja vilja ta sig fram även utan hjälp, genom att börja dra in benen och upp med rumpan, så frågan är när han börjar att krypa. Han sitter rätt stadigt nu om man sätter upp honom, han parerar om han är på väg att ramla åt något håll, min duktiga pojke :)
Få se vad vi ska hitta på resten av dagen, hade Theodor fått bestämma så skulle han vilja pilla på allt han ser... Det är inte så lätt att blogga när man har detta busfrö i knäet :)


RSS 2.0