När det blir flera blogginlägg inom en kort tid så betyder det ofta att man har något viktigare att göra...

Egentligen hade jag tänkt sätta mig ner och läsa lite inför provet i april, eftersom det är så brett område som man måste kunna så lär jag försöka komma igång med det, speciellt eftersom tiden går så fort så det är ju snart den 14 april.. :/ Det är bäst att passa på att göra det medans Theodor ligger och sover, man vet ju aldrig när han vaknar och då är det allt annat än lugn och tyst när han är igång. Det blev en tidig förmiddagsvila för honom idag, jag hade bara tänkt ta våran promenadrunda i kylan och att han skulle sova lite senare men eftersom han ville vakna vid sju imorse så var han för trött för att orka hålla sig vaken, även fast vi gick ut tidigt idag.
Theodor har börjat få till det där med att resa sig upp själv, nu tar han hjälp av diverse saker, gärna en låda som han först drar ut, eller av gåstolen. Men att sätta sig själv från stående har han inte riktigt lärt sig än. Sitter han på golvet och man kommer till honom så sträcker han ut armarna och vill hålla i ens händer så att han kan resa sig upp och så vill han gå en sväng på golvet när man håller i honom :)
Theodor i vagnen, och Gnistra fick åka med under eftersom inte ska gå alltför långt än så länge pga operationen.
Såhär vit blir man i skägget när det är -10 grader ute
Det är skönt att sova i vagnen

Ny vecka igen

Veckorna, och framförallt helgerna går verkligen fort. Nu har det hunnit gå en vecka sedan senaste blogginlägget, jag fick ett sms av min syster igårkväll som undrade hur det var med oss eftersom jag inte har bloggat på flera dagar, så det får bli ett inlägg nu. Sen förra inlägget har det hunnits med en 2 dagars-kurs i sjukdomslära för min del, vi höll till i Borås där det bland annat pratades om hur celler är uppbyggda, skillnader mellan infektion och inflammation osv.. Fortsättning på den kursen bli i slutet av februari och då ska det handla mer om sjukdomar så förhoppningsvis blir den lite mer intressant och inte på cellnivå. Kursen i torsdags höll på till kl 17 så Theodor fick vara hos farmor när Kalle skulle börja jobba halv fyra, det är jättetacksamt att vi får hjälp med barnvakt :) På fredagen var Kalle ledig så då hade han och Theodor hela dagen hemma för sig själva.
I onsdags började jag jobba igen, jag jobbade mellan 8-14 och eftersom jag passade narkos under 2 ganska så långa operationer så gick tiden fort. Det var kul att jobba igen :)
På lördagen bakade jag och Kalle semlor för första gången och bjöd hit Lena och familjen Alavik på fika. När de hade åkt hem så tänkte vi åka till IKEA och köpa möbler till Theodors rum, men när vi kom dit var flera av delarna slut :( Men vi fick köpt en grind till köket iaf...

Nyopererad Gnistra

Gnistra har de senaste 2 åren haft konstiga o längre löp än normalt, samma var det med detta löp, så idag beslutade jag mig för att det fick bli operation. Så på eftermiddagen lämnade jag Theodor hemma med Kalle och så åkte jag in till kliniken där Sara fick operera Gnistra. Det visade sig att hon hade fullt med cystor i livmodern, därav de långa löpen. Så nu är hon kastrerad och operationen gick bra, jag tog med henne hem igen ca 2 timmar efter att hon hade vaknat, så förutom att hon har varit ute och kissat så har hon legat i sin korg sedan vi kom hem. Hon har såklart ont men får så mycket smärtlindring som möjligt, annars tycker jag att hon med tanke på omständigheterna mår bra. Jag är väldigt tacksam för all hjälp som jag har fått av Sara som opererade (och rekommenderade att jag skulle låta henne opereras) och av Miriam som passade narkosen. Nu är det bara att hålla tummarna att läkningen ska gå bra och att det inte ska bli några komplikationer.
Ihelgen var vi till Åkervägen och fikade, o Theodor fick åka pulka för första gången. Vi tog en pulkapromenad tillsammans med familjen Alavik, och Theo verkade tycka att det var roligt, men han blev bra trött så han somnade på hemvägen :) Han har även fått låna en gå-vagn av sin kusin, han är riktigt duktig på att gå, bara man är med utifall att han ramlar åt något håll så går han flera meter med vagnen utan några större bekymmer :)
Fina Gnistra som jag hoppas ska bli som vanligt igen så snart som möjligt
Kusinerna ute på pulkatur tillsammans
Man blir trött av att åka pulka

8 månader

Idag blir Theodor 8 månader och han utvecklas som bara den. Han hittar på mer o mer bus, han tycker det är väldigt kul att försöka öppna byrålådor och skåpluckor och gärna vill han pilla vid eluttagen (dom är såklart barnsäkrade men antennsladden är svår att få ordning på) och kommer man efter honom och säger "ajaj!" så får han väldigt bråttom att åla dit för att hinna peta innan man tar bort honom. Nu har det börjat titta fram en tand i överkäken, och det är en till på väg, och förhoppningsvis är det av den anledningen som han inte alltid är på toppenhumör nuförtiden, även nätterna har blivit krångligare genom att han vaknar oftare än vad han har gjort tidigare. Jag hoppas vekligen att detta bara är en kort period för det är inte särskilt kul. Han vägrar även att sova i sin spjälsäng, han får panik efter en stund om han ligger i den, så han sover med oss i våran säng. Det går ju an att sova, men det är lite läskigt att lämna honom själv i sängen utifall att han skulle ramla ur. Igår var det dags för 8 månaders besök på BVC, allt såg bra, han växer som han ska och han fick även godkänt på BOEL-testet :)
Nu har rallylydnadskursen dragit igång, den höll på i nästan 3 timmar igår, där vi först gick igenom lite regler (perfekt att båda instruktörerna är domare så man får höra deras syn på saker och ting) för avancerad klass, belöningstekniker och bakdelskontroll. Sen blev det uppvärmning där vi fick gå i en stor ring och så kommenderade ena instruktören vad vi skulle göra, det var nästan som en ridlektion :) Vi fortsatte sedan med att praktiskt gå igenom olika skyltar, perfekt så jag fick jag lite tips på vad jag behöver tänka på och hur jag kan förbättra en del  saker, tex att få Gnistra längre fram i halterna. Jag var väldigt nöjd med första kurslektionen, det kommer att vara varannan vecka så då hinner man träna en del hemma emellan gångerna.

Tidig morgon

Idag ville Theodor vakna extra tidigt, annars brukar han sova till halv nio oftast, men idag var det bara att gå upp med honom. Så man känner sig lite trött just nu... Theo sitter i sin stol och leker med sin bitring, jag undrar om jag möjligtvis kan ha sett att det är på väg en tand i överkäken?
Jag håller på och planerar lite angående min och Gnistras rallylydnad, vad vi kanske ska starta i för tävlingar under våren och vad vi ska ha för mål, både månadsmål och längre mål. I mellandagarna fick Gnistra äntligen sin första titel, RLD N :) Nu behöver vi en till godkänd start i fortsättningsklass för att få nästa titel och kunna starta i avancerad klass.
Nu är det dags att smaka om dagens frukost, sconesmuffins, går att äta. Theodor får nöja sig med en skorpa ;)
Morgonens bild
Det är gott med blodpudding
Theodor tappade en skorpa på golvet häromdagen och Gnistra var inte sen med att ta den, och hon ville inte gärna släppa den

Tack syster!

Igår fixade Jennie med bloggen så att den blev ännu snyggare, hon är väldigt händig med sånt där :) Jag har ingen som helst kunskap eller känsla för att hålla med med hemsidor, eller datorer överhuvudtaget.. En annan sak som syster har gjort är 4 tavlor som Theodor fick i julklapp, så jättehäftiga och när Theodor har varit ledsen och han får titta på dom så blir han glad igen :)
Idag har jag varit in en sväng till kliniken, bland annat så har Vita undersökt Gnistra och det såg fint ut i halsen! :) Det skickades även ett blodprov för att se hur det har gått efter borreliainfektionen, så där får jag invänta provsvar. Jag passade även på att prata med chefen, så den 25 januari börjar jag jobba igen... Jag ska jobba onsdagar och försöka gå en del kurser, dels för att försöka klara provet som är i april för att bli legitimerad djursjukskötare (vilket tydligen är ett galet svårt prov) och för att uppfylla kraven på att kunna bli legitimerad. Det är lite blandade känslor inför att börja jobba igen, att vara mammaledig är helt underbart, men det är även viktigt att jag har något att jobba med i framtiden och för det behöver jag legitimationen. O det är nog rätt tufft att gå från att ha varit hemma i 1,5 år till att jobba 100% så detta ska förhoppningsvis bli bra.
En annan rolig sak är att jag har kommit med på en rallylydnadskurs avancerad klass som börjar på onsdag och är sedan varannan vecka, det ska bli jättekul. Nu hoppas jag att Gnistra håller sig ifrån sjukdomar och skador så att vi kan tävla som jag har tänkt ;)

Köksredskap kan vara tacksamt

Ibland krävs det inte mycket för att Theodor ska hålla sig nöjd, det är bara att ta något från köket som han kan sitta och roa sig med. Nyss fick han ett litermått och en ballongvisp att sitta och leka med. Det dög en stund, men nu ålar han sig iväg, han kommer en bra bit, sen nyårsdagen har han lärt sig att ta sig framåt och inte bara bakåt :)
Sedan senaste blogginlägget har det bland annat hunnits med jul- och nyårsfirande i Falun och rallylydnadstävling på My Dog.
Julen var väldigt trevlig uppe i Falun med god mat och trevligt umgänge, det blev både det traditionella julfirandet på julafton med familj och mormor o morfar med fina julklappar, sen på juldagskvällen träffades det "gamla gänget" hos Sofie, alltid lika trevligt!
En av alla julklappar som Theodor fick var en stol att ha i badkaret, perfekt att ha då han älskar att bada. Theo fick testa den i sin mormor o morfars bubbelbadkar, med bubblor såklart, vilket var väldigt uppskattat.
På kvällen när vi kom upp till Falun fick Toxie flytta hem till mormor o morfar pga hon inte mår bra av att vara med barn, och tyvärr är Theodor inget undantag, hon har morrat ett flertal gånger pga osäkerhet när han har varit nära och jag skulle inte kunna förlåta mig själv om något skulle hända. Toxie har anpassat sig väldigt bra som "pensionärshund" i Herrhagen och mormor o morfar verkar väldigt nöjda med henne så det känns jättebra. Gnistra verkar inte ha några bekymmer med att vara ensamhund, det är nog snarare lite bra för henne, hon blir mindre skällig och kan tänka sig leka med andra hundar vilket hon inte gjort när Toxie har varit med.
Ihelgen var jag, Kalle, Theodor och Gnistra på My dog där det var rallylydnadstävlingar. Gnistra var på höglöp så förutsättningarna var väl inte riktigt dom bästa, men det funkade rätt så bra och vi fick ihop 92 p vilket räckte till en fjärdeplats. Synd bara att prisutdelningen drog ut så på tiden, det blev knappt någon tid till att gå på mässan innan dom stängde. Men jag fick kollat lite och köpt retriverkoppel, en regnoverall från Hurtta och tuggben.

RSS 2.0