Paket på posten

Idag kom det 2 stycken paket som jag har väntat på ett tag, dels ett paket från Hennie o Gerard i Holland med fina kläder till Theodor och sen hade jag beställt en träningsväst från Hurtta (http://www.hurttacollection.com/sv/motivation-sv/produkter/for-agaren/vast-for-lydnadstraning/) Hur snygg som helst! Den fick jag såklart lov att gå ut och testa med en gång, så det blev ett rallylydnadspass med Gnistra och sen därefter en promenad. Gnistra verkar inte helt på topp som hon har varit, men hon verkar må bra för övrigt, jag hoppas verkligen att det inte är nåt tok med den hunden, är hon inte sjuk så är hon skadad eller tvärtom känns det som. Ett annat bekymmer inför helgens tävling är förkylningen som verkar gå just nu, det är flera i vår närhet som har blivit sjuka så jag är orolig att Theodor ska åka på det. Han var ju förkyld för några veckor sen, jag tycker att det borde räcka, och det blir ju ingen tävling på lördag om han blir sjuk.

Ytterligare en vecka

Igår var det dags för babysim igen, det kändes som att vi precis varit där. Denna gången fick vi börja öva på att Theodor ska lära sig ta sig till kanten, och att få vatten över huvudet med en vattenkanna. I slutet av halvtimmen fick han syn på en badanka i vattnet som han blev väldigt ivrig över och ville ikapp. Även denna gången fick jag simmat en halvtimme efteråt.
Idag har vi, förutom att vi precis har varit och besiktigat bilen, mest tagit det lugnt. Jag ska iväg och klippa mig vid fem, så det lutar nog åt att vi tar det lugnt även på eftermiddagen. Fast ett träningspass med Gnistra ska jag försöka få in också, då får Theodor sitta i vagnen och titta på. Det blev premiärtur med sittdelen ihelgen, den är smidig att man kan ha den i helt liggläge, men så får han även chansen att sitta upp lite mer nu när han blir mer o mer nyfiken på sin omgivning.


Långväga besök

I tisdags kom min mormor o morfar för att hälsa på ett par dagar. Det har ju hänt en del sedan de träffade Theodor för nästan 2 månader sedan så dom var glada att se honom :) Mormor hade som vanligt bakat och donat så hon hade med sig både 2 middagar, äppelkakor, bullar, radiokaka och hemmagjord lingonsylt, väldigt lyxigt!
Igår regnade det större delen av dagen så vi höll oss inne, Theodor låg i gymmet och roade oss i nästan en timme medan vi satt vid frukostbordet. På eftermiddagen var det dags för bvc, allt såg bra ut och han växer som han ska. Efter det åkte vi till Åkervägen för jag skulle hjälpa ett par med deras dvärgschnauzer. Det blev lite underullskamning och rakning av hals och rumpa av deras trevliga dvärg. Det tråkiga var att mannen var en typiskt brukshundsmänniska när det gäller hundträning/tävling, en sån som gör att man inte vill åka till brukshundklubben och träna om det inte är organiserad agilityträning, för tränar man inte bruks är man inte tillräckligt duktig osv. Rallylydnad var töntigt enligt honom..
Idag åkte vi in till Alingsås där vi tog en fika och gick runt och kikade lite. Det blev även en biltur så att mormor o morfar fick se stora Vårgårda... Theodor har varit glad hela dagen och charmat sina g-morföräldrar, men på kvällen blev han lite ledsen så då fick det bli ett bad och så blev han glad igen :) Nu ligger han i pyjamasen och ammar innan det är läggdags för hans del, och vi andra ska dricka te och äta hemmagjorda tekakor.
Det blev ett rallylydnaspass ute på parkeringen nu på kvällen, Gnistra var riktigt taggad och jag börjar få lite ordning på saker och ting så just nu är träningen riktigt rolig.

4 månader

Theodor är redan 4 månader, vad tiden går galet fort! Han växer och gör framsteg för var dag som går. På onsdag ska vi till bvc och se hur stor han har hunnit bli sedan vi var där för en månad sen. Just nu ligger han i bärsjalen och sover, finns det något mysigare? Jag får passa på att njuta, det står inte på förrän han har vuxit så mycket att han blir för tung.
Ihelgen var vi ute på picknick med Lena, Anders, Kevin och hundarna, vi gick till Ekhagen där det bjöds på mackor och fika, vi var nog ute i nästan 2,5 h.
På söndagen var det dags för babysim igen, det är väldigt roligt och Theodor verkar uppskatta det. När han åker runt i vattnet så tycker han mest om att åka på rygg så att han kan titta upp i taket, då ligger han och ler för sig själv. Efteråt passade jag på att simma 40 minuter medan Kalle satt med en sovandes son i famnen och tittade på, sedan byttes vi av så att han fick träna.

Mysigt att vara nära i bärsjalen
Blöjbyte inne på en toalett på väg till Ekhagen
Picknick, självklart ska Gnistra vara med överallt där det kan finnas något ätbart.
Theodor fick testa sin kusins vagn, Kevin tyckte att det var viktigt att Theo hade bälte på sig.
Gnistra på Tånga
Toxie på Tånga

Massagebehandling

I tisdags var det dags för föräldraträff igen, denna gången handlade det om babymassage, vi fick kolla på en film och prata lite om massage. Igår var jag iväg till Herrljunga för massage för min egen del, det är ingen "skön stund" utan det är verkligen på djupet så idag har jag träningsvärk både uppe vid axlarna och nere i korsryggen. Förhoppningsvis ska jag få ordning på ryggen efter detta. Det är verkligen på tiden att jag kommer igång med träningen, både för kroppens skull och så att jag ska ha en chans att klara mina mål på Tjejklassikern nästa år, så idag blev det första simpasset på 1,5 år. Jag simmade 30 minuter med varierande crawl, bröst- och ryggsim. Sen fick det bli en promenad med hundarna medans Kalle tränade.

Babysim och uppflyttning i rallylydnad

Nu har det inte blivit något blogginlägg på nästan en vecka, sedan sist har det bland annat hunnits med rallylydnadstävling, babysim, Borås-besök och middag på Åkervägen.
Igår var vi iväg till Tibro för rallylydnadstävling, detta var den tredje starten så om vi blev godkända så skulle vi bli uppflyttade till fortsättningsklass. Som vanligt var jag väldigt nervös, men det mesta funkade bra så vi slutade på 94 p med lite småfel, vilket räckte till en andraplats och vår första pokal :) Efter prisutdelningen stannade vi i Skövde för inköp av ett par ordentliga skor så att jag slipper bli så blöt om fötterna så fort det är lite vått ute. Theodor skötte sig väldigt bra under hela dagen. På kvällen blev vi bjudna på tacos hos Lena o Anders, vilket var väldigt gott. Sen somnade man gott den kvällen.
Idag var det dags för babysim i Herrljunga, Theodor var väldigt pigg från att han vaknade innan åtta tills han somnade på parkeringen i Herrljunga så vi var dels oroliga att han skulle vara trött när han skulle ner i bassängen, eller att han skulle bajsa.. Men det funkade utan nån olycka och han verkade trivas i vattnet. Vi fick dra honom fram i vattnet både på rygg och på mage, och så sjöngs det några sånger under den halvtimme som kursen pågick. Vi var nöjda alla 3. Efteråt stensomnade Theo och sov gott i bilen på vägen hem.
Efter babysimmet tog vi en promenad med hundarna innan vi åkte till Borås med Lena o Anders, där fick Theodor ett par nya byxor och en body, och en tjockare mössa att ha nu på hösten.
Farmor var på besök i veckan
Uppladdning innan start

Privatlektion i rallylydnad

Igår var jag och Gnistra, tillsammans med Linda och Camilla med sina hundar, på privatlektion för Emelie. Vi gick igenom alla skyltar, det är ändå 71 skyltar som man ska kunna upp till mästarklass så det är en hel del som behöver läras in. Nu ska det förhoppningsvis inte vara några större funderingar angående skyltarna iaf, nu är det att få allt att sitta. Vi var ute så Emelie fick kolla igenom vissa av sakerna, bl.a dom olika sidbyterna när ekipaget vänder ifrån varandra och åt samma håll, framförallt till höger. Vi körde även de 2 olika snurrarna och kollade hur vi låg till i bakdelskontrollsträningen.
Så förutom att träna igenom skyltarna för främst fortsättningsklassen så ska vi träna mycket bakdelskontroll, träna in sidförflytning med hjälp av planka, backning och sändande till kon. Det kändes bra att ta en lektion så att man fick lite tips och idéer till våran träning. Om vi inte klantar till det i helgen så tävlar vi förhoppningsvis i fortsättningsklass nästa helg, så vi måste få till alla momenten i den klassen tills dess.
Idag får det bli en promenad nu på förmiddagen, det har inte blivit någon längre promenad på ett par dagarna nu så det kan behövas. Sen blir det att baka tekakor tills Kalle kommer hem. Till kvällen följer nog jag, Theodor och hundarna med Kalle till Herrljunga och går en promenad medans han simmar. Så blir nog denna dagen att se ut.


Pussel

Med en ny familjemedlem så blir det till att pussla för att få till våra fritidsintressen (som inte har med Theodor att göra). Idag kom jag hem vid fyra från jobbet. Då fikade vi tillsammans och kollade på True blood. Sen va jag ute och sprang en mil. När jag kom in så mötte jag Mikaela i dörren och då skulle hon iväg på hundträning. Så nu ska jag och Theodor underhålla varandra i två timmar. Tror nog det kan bli en saga eller två =)
// Kalle

Söndag

Nu ser det ut som att Theodor börjar bli frisk, han är inte alls så hes som tidigare utan är mest lite snuvig. Det är skönt att det verkar ha varit en lindrig förkylning, där han mest ha varit hes men sluppit feber. Jag hoppas att han är okej imorgon så att vi kan ta oss ut på våra långpromenader igen. De senaste dagarna har han fått stanna inne med sin pappa medan jag och hundarna har varit ute. Idag fick det bli en rask promenad till Åkervägen där det bjöds på god middag medan Kalle o Theodor tog bilen dit.
Imorgon är det privatlektion i rallylydnad så idag fick det bli vila för Gnistras del efter ett lyckat träningspass igår.

Första snuvan

Igår kväll tyckte jag att Theodor började låta lite täppt i näsan, och det har fortsatt sedan dess. Det har blivit en massa nysningar och han har inte riktigt varit sig själv, utan har gråtit en hel del idag. Men han har iallafall ingen feber och äter och mår bra för övrigt vilket är skönt. Just nu ligger han och sover bredvid mig i soffan <3 Så idag har det varit en väldigt lugn dag hemma, han har mest velat vara nära och då är bärsjal väldigt tacksamt.
Jag passade på att köra ett rallylydnadspass med Gnistra efter att Kalle hade kommit hem, idag fick det bli med kampleksak som belöning och det blev hon riktigt taggad av. Så vi tränade mest följsamhet i fotgåendet i olika tempon, att kunna byta sida på olika sätt, och snabba sättanden och lägganden. Sen tränade vi lite kort inne att försöka lära in att hon ska backa, det är väl inte riktigt lika självklart.. Jag är iallafall väldigt nöjd med dagens träningspass.
Vad tiden går fort, här var han bara 4 dagar gammal
Denna bilden är tagen igår, så här är han 15 v (- 1 dag)

Tack syster

Att man har en sån duktig syster som har fixat bloggen så att den blev såhär fin, det tackar vi för :)

RSS 2.0