"Semester"

Wiie nu är man ledig 5 dagar :D Ska bli riktigt härligt att få sova, "slippa" tänka på hundar (inga promenader, ansvar mm), bara ta det allmänt lugnt :) Men jag kommer sakna mina hundar nåt otroligt mycket!! Tråkigt att de inte kan följa med, men det är ju "bara" 5 dagar... Toxie är så söt, hon brukar dela kudde med mig :) Å så klart ligga under täcket.. Idag har Toxie fått vara lös med ca 12 andra hundar i skogen, detr brukar vara en massa människor där på lunchen o gå med sina hundar tillsammans, så Toxie fick lite träning. Vilket hon klarade vldigt bra! :) Lite skällde/gnällde hon, men det var när de var för närgånga. Så kan vi göra detta till en vana så kan det nog gå ganska bra med andra hundar, även stora sånna :)

Nu blir det duschen o sen ett avsnitt av Prison Break, sen sova några timmar innan klockan ringer 05.10....

Kall morgon

Idag åkte vinterjackan på för första gången när det var dags att ta ut hundarna före sju imorse, riktigt så kallt var det väl inte men man får väl ta vad man har... Men det var frost ute så nu får man räkna med kalla mornar hädanefter.
Det har mest blivit att städa och flytta om skälliga hundar idag, dom låter alldeles för mycket :/ Hamnade även en stund hos Noas valpar, som är 3,5 veckor nu tror jag(??) De är iaf aktiva och har ganska mycket temperament.. Förbannade dom låter ;P
Min bantning har gått åt helt fel håll... Så den får jag börja om med igen om en vecka, eller iaf försöka... Det har inte blivit nån träning heller sen i torsdags, pga början till förkylning :/ Så en väldigt onyttig helg utan träning, ajaj.. Men det går inte att motstå ostchipsen o Hennies vitlökssås ;D Så... O denna helgen blir inte nyttig den heller...

Gnistra ligger i mitt knä och vill nog att något ska hända.. Så det får bli en promenad i skogen med de 2 :)

Helg med sovmorgon

Äntligen en sovmorgon :D Det ska bli riktigt skönt att få ligga kvar i sängen vid sju medans man hör hundarna springa förbi utanför, och vet att man kan sova hela förmiddagen om man känner för det.
Idag har Toxie fått bada och blivit underullskammad, det tyckte hon inte så värst mycket om, men hon bits iaf inte som hon gjorde när hon var yngre. Örontejpen fick även åka av idag så hon får lufta öronen lite några dagar, så nu ser hon ut som en dvärgschnauzer (utan benhår...), det enda som inte är så kul är hennes jäkla päls. Den växer inte! Det kommer underull och de få strån som hon har blir bara längre, inte tätare. Men det är väl bara att snällt vänta och se. Henne berör det då iaf inte... Tog lite bilder på blötdjuret, och efter-bilder, jag ska försöka lägga ut dem imorgon, om jag orkar...
Annars i veckan har det väl inte hänt nåt speciellt, det har varit löpträningar och hundpromenader... Imorgon blir det slappdag och en längre promenad med hundarna, och förhoppningsvis lite nya foton. Fast inatt ska det vara minusgrader, första natten hitills, så få se om man vågar sig ut i kylan imorgon..

Nu får det bli ett avsnitt av Desperate Housewives.

Utställning i Dortmund, Tyskland

Idag har jag följt med till Dortmund, denna gången var det bouviererna Fellow, Faiska och Minx som skulle ställas ut. De skötte sig alla väldigt bra, och av 33 hundar så tog Fellow Bir:et och Faiska Bim:et! Minx blev bästa junior och fick jun.cacib. Det var en väldigt stor utställning, med mycket hundar och väldigt mycket människor, det var även nån slags hästevangemang i samma anläggning, vilken var väldigt stor, kanske 3 gånger större än Älvsjömässan?? Så jag hann inte se så värst mycket, bara en bråkdel av alla försäljningsstånd och inget av hästarna eller dvärgarna. Det var en rätt lång dag, men en kul utställning :) Och det bästa av allt var att jag äntligen fick tag på den underullskniv som jag letat efter! :D Så nu du Toxie är det kört.... Hehe...
Vi kom hem vid åtta på kvällen, efter att ha varit borta nästan 12 h, och då blev det kebabbröd med kebab och Hennies vitlökssås, mums! Gnistra och Toxie var glada när jag kom tillbaka :) Det är tråkigt att vara ifrån dem en hel dag, hur ska jag klara flera dagar??

Nu blir det att kolla på ett avsnitt av Prison break, sen sova! Sover nästan redan nu....

Godnatt.

Prison Break

Jag har inte orkat blogga på en vecka, så det är väl dags för ett inlägg igen.. Sen sist har det varit hundutställning, där det gick som vanligt väldigt bra med alla hundarna, bland annat fick Grietje (Gnistras kullsyster) cacib, vilket är 1 p av 4 för att bli champion. Det har även kommit 2 till valpkullar. Så nu har Noa en kull på 5 valpar (17 dagar gamla), Inka 1 valp (4 dagar) och schnauzern Hira 7 valpar (3 dagar gamla).
Toxie växer o växer... Nu är hon ungefär lika stor som Gnistra, så nu är det inget snack om saken att hon kommer att bli både högre och grövre än lilla Gnistra... Men hon är redan minst här ändå så.. Fast förhoppningsvis kommer det dvärgvalpar i november ;P
Var ute o tränade idag, men det skriver jag om på Funbeat istället, känns som att det passar bättre in där ;)
Nu är det redan mörkt ute, så dags att släppa in hundarna så de slipper vänta ute i mörkret. Sen blir det att kolla på några avsnitt av Prison Break!

Ny praktikant och många hundar badade

Denna veckan har gått fort, det kan bero på att jag har badat hundar vilket tar ganska mycket tid av dagen. Men jag har även hunnit med några promenader och en löptur i spöregn.
Idag kom en ny praktikant, den förra tyckte inte om Gerard och var så osocial man kan bli, så denna var mycket bättre. Hon var väldigt pratglad, och även om hennes engelska är sämre än min så funkade kommunikationen mellan oss, så det kan nog både bli hjälpsamt och trevligt  :) Vi var bland annat iväg till en marknad med bouviervalparna så de fick träffa människor och se en massa nya saker, bra träning för dem. Sen på eftermiddagen tog vi med oss 2 bouvierer och 2 dvärgar i bilen och åkte till Losser så de fick springa lösa och jaga varandra :)
På eftermiddan/kvällen var jag in till staden och kollade efter lite presenter, bland annat fyller Hennie år nästa vecka, jag tror jag har hittat nåt bra :) Det blev även köpt lite hårgrejer, jag måste tona håret, det har kommit en liten utväxt som inte ser så bra ut..

Nu ska jag kolla på Prison Break, bra serie som jag äntligen har börjat kolla från början på!

Badat Fellow

Idag har jag badat bouvierern Fellow, den värsta av de värstaste hundar man kan bada ;) Han är genomsnäll men han har så mycket päls! Tät, tjock päls som tar tid att få genomblöt och ännu längre tid att få torr. O han måste bli helt torr, annars är risken stor att han får fukteksem. Som tur var finns ju luftblåsen och torkskåpet, så man tjänar iaf lite tid och slipper stå alltför länge med hårfönen. Men stilig blev han iaf :) Ihelgen ska han iväg på utställning igen.
Jannike, Toxies syster var här idag och blev underullskammad, hon är än så länge både högre, större och grövre än Toxie. Så frågan är hur mycket det kommer att skilja mellan dem som vuxna? Hon har mycket bättre päls än Toxie, det känns deprimerande att tänka på Toxies päls :(

Hundarna fick sig en promenad på en av vägarna i Losser där de fick springa lösa. Den lille terroristen var väldigt intresserad av fåglarna på majsfälten, och lyssnar inte särskilt mycket ibland... Men vi var på hundklubben igår, o Toxie skötte sig väldigt bra. Klart nåt ljud gav hon ifrån sig men annars så uppförde hon sig bra, det var nog för många hundar ;) Största problemet är när hon är lös och möter lite större hundar. Små hundar skäller hon inte ut,  utan de brukar vara okej. Så det är bara att träna, träna, träna... Får bli en ny promenad i skogen imorgon på lunchen.