Kvällspromenad

Eftersom det inte blev nån träning idag (är lite stel sen gårdagens träningspass) så fick det bli en halvtimmes promenad med Gnistra. Lilla Toxie fick stanna hemma eftersom hon inte mår bra :( Det är andra gången denna veckan som hon har kräkningar och diarrér :( Jag vet inte om det är nåt virus eller om hon är känslig mot något som hon kan ha fått i sig, hon har inte haft nåt liknande hemma i Sverige. Men hon är inte påverkad av det, utan lika hungrig och glad som alltid. Så det blir att avvakta med mat och hoppas på att det inte kommer tillbaka, och såklart ta hand om henne lite extra :)
Imorgon blir det att träna igen, kanske ska ta med Fellow eller Faiska, de behöver motion lika mycket som jag. Måste även träna unghunden Quatro, han är inte särskilt väluppfostrad utan lever i sin egen värld när han är ute i koppel. Han far o flänger och bryr sig inte alls om att det är någon i andra sidan av kopplet så honom har jag helgen på mig att försöka lugna lite så att han går att visa på schnauzerspecialen. För han kan inte bete sig som han gjorde på utställningen förra helgen då han antingen satt ner eller vägrade springa när Gerard skulle visa honom för domaren.. Inte bra. 

Nu är det snart läggdags. Imorgon åker nog kameran fram igen, jag tog några bilder idag på valparna, så de kanske kan få komma med någon på bloggen. De är ju grymt söta :)

Inga cykelhjälmar

Idag när jag satt i parken med en av bouviervalparna kom jag att tänka på att ingen, inte ens små barn har hjälm på sig när de cyklar. Med tanke på alla smala vägar och alla bilar överallt så är det ju livsfarligt, men det var bara en tanke...

Annars idag, vad har hänt? Inte så mycket, eller schnauzervalparna har åkt till sina nya hem, alla utom 3 som får vara kvar en natt till. I och med att det är Sylivas sista dag idag så var Hennie och köpte gräddbakelser, det var inga små ena! Jag tog en med vit choklad utanpå, inuti i botten var det maräng, ovanpå det kolasås (smakade som julkola) och en massa grädde, så den var stor! Ojoj vad gott det var, men kanske lite väl för sött och för mycket även för mig ;)

Igår var vi in en sväng till stan, det är dags att börja kolla efter vinterjacka och det finns ganska mycket att välja mellan. Vad kan det ha varit för temperatur igår, kanske 10-12 grader? O vissa människor gick redan i vinterjacka! Hur ska de överleva vintern, tur att de inte bor i Sverige ;P

Äntligen är det helg, imorgon blir det att sova efter att alla sysslor är gjorda! Hoppas jag iaf, jag vet inte när Sylvia och hennes familj åker hem så det kanske inte går förräns de är borta.


Resturang med fri tillgång på alkohol

Ja hur många resturanger har det?? I alla fall wok & grill-resturangen som vi har varit på ikväll, eller "the walk-resturant" som Hennie kallar den. För det är vad det är, man väljer vad man vill äta, som en buffé, där man plockar det man vill ha tex skaldjur eller kött, och går sen och får det wokat eller stekt av kocken. Till det får man välja mellan olika såser, som tex sötsur, vitlöks- eller indionesisk sås, alla olika starka. Det är verkligen hur gott som helst! Man får välja vad man vill, och äta och dricka hur mycket man vill av både läsk och alkohol. Kan det bli bättre? ;) Hennie och Gerard är som vanligt roliga :) Pratar om verktyg som ska hänga fritt o grejer, ojoj vad ska man tro ;) Crazy people... :)
Annars idag har det mest blivit klickerträning på de yngre hundarna, bouviervalparna är för galna för sitt eget bästa. Herregud de är överallt och ingenstans, och har noll koll på klicker och korv...Får hoppas att det blir bättre med tiden!
Jag hann även med en springtur, denna gången var det Faiskas tur att hänga med, tack o lov är hon inte lika lat som sin bror Fellow, men hon hade inte heller alltför bra kondition, så det blev bara en 30 minuters vända. Imorgon får det bli utan hund!

Nu är det läggdags. Snart...

Ett hålla-motivationen-uppe -inlägg

Ett sånt här inlägg kan nog behövas, för det lär ju komma en svacka då träningen inte känns allt för motiverande..
Men just nu känns det väldigt skönt att träna 3-4 gånger per vecka och samtidigt försöka äta så GI-mässigt som möjligt. Det ger bland annat dessa fördelar....
*Jag är sällan hungrig och man får äta nästan hur mycket man vill av de "bra" sakerna. 
*Jag är inte lika sötsugen som tidigare - och skulle jag bli det så försöker jag tänka på hur mycket jag måste springa för att bli av med de kalorier jag sätter i mig...
*Man känner sig inte lika irriterad och trött på dagarna, vilket jag är väldigt tacksam för.
*Kroppen känns smidigare, nästan så att man får lite muskler...
*Framförallt så känner man sig aktivare och gladare, har man gjort ett bra träningspass så ser man framemot nästa!
*Pulsklocka - en stor fördel! Träningen blir mycket roligare, dels så ger den mål som man måste uppnå varje vecka, man ser hur mycket kalorier man förbränner (hur stor andel fett) och vad man har för puls. Det är även kul att göra fitnesstest för att se om konditionen har förbättrats något.
*En hund - ha någon att tävla mot ;) Men framförallt ha ytterligare en anledning att springa, hunden behöver motion!
*Det är alltid skönt att komma in efter att pass och känna att man har rört på sig!

Sprungit med Fellow

Det känns som att jag inte hinner med så mycket under dagarna, på morgonen fram till ca 9 - 9.30 är det utsläpp  och städning hos valpar och de andra hundarna, sen gäller det att hinna med borstning, promenader och socialträning. Men allt tar sån lång tid när jag ska göra något.. Fast det ska komma en praktikant 2 dagar i veckan snart, så då får jag lite hjälp iaf.  Idag har större delen av dagen gått åt till att underullskamma och bada Happy och Grietje svarta.. De måste ju vara fina inför specialen nästa helg :) Det ska bli väldigt kul att se Greitje iordninggjord av Gerard! Jag hann även med en timme inne i stan med Sylvia och de 2 bouviervalparna. De skötte sig väldigt bra :) Det var både marknad och nån slags nollning(?), då skolorna precis har börjat, massa unga människor som drack öl mitt på dagen..
På kvällen blev det en 35 minuters springtur med Fellow, som har ca noll kondis, så det gick inte särskilt fort och han var inte så värst alert. Men det ska jag försöka ändra på ;)
Gnistra och Toxie fick sig även en promenad, vi träffade på en man med en jack russell och Claudia med Odette och schipperken Mip, så de fick hälsa och leka, eller jack russelln följde efter Gnistra hela vägen (hon löper) och Odette var väldigt intresserad av Toxie, som lät som en pipleksak...

Nu är det dags att ta in hundarna innan det får bli en dusch!

Några av dagens bilder... Jobbigt att ladda upp dem så det blir inte så många.. Samma gäller på bilddagboken *suck*

129453-30
"Skogen" dit jag brukar ta med hundarna. Här är nästan alla hundar lösa, och ibland kan det vara svårt att veta vilken hund som hör till vilken ägare :) Lite skillnad mot hemma i Sverige....
129453-29
Korsningen precis vid huset. Det åker en o annan bil här under dagen... Idag var det även 4 luftballongen ute o flög.

129453-28
Toxie förbereder sig inför kvällens promenad ;)


Läggdags

Dags att sova snart. Men det blir lätt att man hamnar framför datorn lite för länge.. Imorgon blir det att träna, kanske att man ska ta med en hund, Fellow eller Gnistra kanske? Jaja får se hur morgondagen ser ut... Jag borde ta lite bilder, mer än på bara hundarna. Jag gjorde ett försök nu på kvällen när jag och Gnistra var ute, men det var lite för mörkt. Måste införskaffa en bra blixt i framtiden...
Det blir nog med ganska stor säkerhet att jag stannar här tills jul, Hennie och Gerard ska på semester i början av december så då har jag lovat att passa deras hundar när de är borta. Vad som händer efter det är ovisst, och om jag åker hem nånting i oktober eller så. Det vet jag inte än... Det beror på en del saker.

Dagens bilder

129453-27
Toxie i lite speciell sittställning...
129453-26

129453-25
Löpande dvärgar....
129453-24
Fleurtje
129453-23
Porsche med boll
129453-22
Loes leker med bollen :)
129453-21
Faiska undrar vart den tagit vägen??

Fotat

Nu har jag varit ute och fotat hundarna, det var uppskattat med tennisbollar :) Men bouvierer är inte så smarta... O de ser ännu osmartare ut när man slänger en boll åt dom.. hehe. Några kul bilder blev det iaf :) Men jag lägger nog upp dem på bilddagboken istället (toxie), fast nån bild får det ligga här också :) Det får nog bli lite bilder från helgens utställning också.
Idag har de två 5 månaders bouviervalparna blivit klippta, så nu ser de ut som bouvierer istället för fluffiga valpar :) De är väldigt lovande så det ska bli kul att se vad det blir av dem.

Nu ska jag ta en promenad med Gnistra, ingen träning idag utan det får bli imorgon så kroppen får vila lite...

Nya utställningsresultat

Idag var det bouvierernas (Fellow, Faiska, Minx) tur att åka till Rotterdam, och det hade inte kunnat gå så mycket bättre! Minx vann sin klass (tror det var unghundsklass), Fellow blev bästa hane och Faiska bäst i rasen!! Så de fick varsin certpoäng, och kom först av 47 anmälda hundar!
Nu ska det cykeltränas hundar... Speciellt Fellow, så de blir välmusklade till världsutställningen.. Det låter som att Gerard ska dit! :) Hoppas bara att det finns tillräckligt med tid, annars får de väl hänga med på löprundorna istället, även om det inte går lika fort...

Bästa träningspasset någonsin?!?

Kom precis in efter att ha sprungit i lite över en timme, detta var ett av de bästa träningspassen nånsin! Snittade 168 i puls så det var bra fart nästan hela tiden. Jag är helt förvånad över mig själv att jag kunde hålla så hög fart och inte gå nånting nästan, men det känns jävligt bra! :) Så nu blev jag ännu mer motiverad att träna! Hoppas att det håller i sig. Jag lär väl inte kunna gå imorgon....

Måste träna

Måste ut och springa idag, jag har blivit lat efter att inte ha sprungit sen i onsdags och efter alla onyttigheter ihelgen! Inte bra. Men jag måste mata hundarna först, sen så får det bli en träningsrunda. Jag borde träna lite med hundarna också, men det får bli ikväll när det blivit lite svalare. Jag har underullskammat bägge två nu på eftermiddagen, usch vilket jobb det är och vad lång tid det tar. Toxie tycker verkligen inte om det, hon blir skitförbannad. Men det behöver göras ibland, egentligen varje vecka men det har de sluppit undan hitills...

Dags för fodring.

Utställning, Rotterdam

Igår följde jag med Gerard till Rotterdam på utställning, och med oss hade vi Fleurtje, Quatro och Pepper. Nästan alla utställningar ligger i västra/södra Holland, så även fast det är ett väldigt litet land så var det 20 mil dit. Vi åkte 06.00, så det blev att stiga upp 05.15 för att hinna klä på sig och rasta hundarna som skulle med, det var ju tidigt på morgonen så t-skirten blev ut o in, vilket jag märkte senare under dagen... Det tyder på att det är alldeles för tidigt att gå upp före halv sex... Vi var framme i god tid så vi hittade två burar att sätta hundarna i, och sen var det väntan på att det skulle bli schnauzer. Riesen gick före, så jag hann ta några bilder som jag kan skicka till mamma ;) Det var väldigt få schnauzer, av alla 3 storlekarna, tex skulle det vara 4 schnauzer (3 av dem härifrån), men den fjärde kom inte så det blev Ymke som blev bir. Pepper och Quatro fick varsin certpoäng, o det var inte illa det :) Men bäst var Fleur! Hon var solklart finast av tikarna, det var inga problem att bli bästa tik, men sen var Toxies pappa, Made in Spain Yahoo (han var liten och fin, men huvudet såg för litet ut för att passa till kroppen) och den unga hanen Hamilton Black Devil of Maple Leaf med, som blev bästa hane och även tog bir:et. Men Fleur fick sin sista certpoäng och blev holländsk champion! Hon skötte sig perfekt i ringen :) Tråkigt bara att det inte var mer än 11 svarta anmälda! Det var inte mer i de andra färgerna heller.
Jag hann även med att kolla runt lite i alla försäljningsstånd, det var ganska mycket att titta på även om det inte blev några fynd. Vilket kanske var tur ;) Vi kom hem vid halv sex, det hade varit en ganska lång dag så man var rätt trött. Fast på kvällen blev det grillat och öl, alltid lika gott o trevligt :)

Nu är det dags att sova några timmar.. Måste ju passa på medans hundarna är lugna och man har tid till lite extra sömn. Lägger ut lite bilder fårn utställningen senare idag. Och kanske det kommer med nåt bra resultat från bouviererna idag!? Fast det är 47 stycken anmälda, alltså nästan 5 gånger mer motstånd än i dvärgschnauzrarna igår... Men man vet aldrig med Fellow :)

Några av dagens alla bilder

Här är några av dagens bilder. Det är inte det lättaste att ta kort på hundar när de är 11 stycken och överallt ;) Sen en bild på Gerard som friserar inför söndagens utställning...

129453-20
Spindel-Toxie ;)

129453-18
Grietje, Gnistras syster :)

129453-17
Bouviervalp, 5 mån.

129453-16129453-15
Alla dvärgar, utom Ebby.

129453-19


Nya vänner

Idag fick Gnistra och Toxie komma in till de andra dvärgarna och de 2 bouviervalparna för första gången. Eftersom jag blir borta hela dagen imorgon så är det bättre att de är med de andra hundarna än att de är själva i lägenheten tills jag kommer hem. Det funkade bra att släppa ihop dem, Toxie tog det lugnast och brydde sig inte särskilt mycket. Gnistra tyckte det var lite jobbigt när de kom för nära och nosade men annars så gick det bra. Toxie försökte leka med Ebby, men hon var inte särskilt road :)
Det har varit fint väder idag med :D Tror det är varmare än igår, alldeles lagomt att vara ute i shorts o t-skirt :) Schnauzervalparna, som blir 7 veckor på måndag, fick komma ut på fältet för första gången idag :) De var inte särskilt tuffa när de kom till dörren och såg solen ;) Nåt sånt hade de aldrig sett tidigare.. Men det var bara att muta dem med lite mat så följde dom snällt med.
 
Dags att försöka lägga upp lite bilder på dvärgarna, om det funkar vill säga. 

Fint väder idag!

Det skulle vara regn hela veckan, men idag har det varit blå himmel och varmt ute nästan hela dagen :D Jag o Sylvia var in en sväng till stan nu på kvällen, men pga det fina vädret var det väldigt mycket folk ute, så det var lite väl trångt för att kunna hitta nåt bra. Men jag köpte en ny klicker, jag glömde min hemma, så nu kan jag börja träna hundarna igen. Det är mycket lättare o roligare med klicker :)
Annars idag har det väl inte hänt så mycket, eller jag borstade de 2 bouviervalparna, de såg ut som utegångsfår men nu ser de ut som små söta fluffiga valpar igen :)
Jaja.. Snart läggdags, imorgon blir det löpning igen, kanske att Fleur får följa med. Sen blir det att äta choklad! Jag var nära att köpa nåt idag, men jag klarade mig :P Har varit väldigt nyttig denna veckan... Så imorgon är det chokladdag!

Dagarna går fort

Det har redan gått en vecka, men det känns som att det var iförrgår jag åkte. Så innan man vet ordet av så är det dags att åka hem.. Kanske inte riktigt, men jag tror det kommer att gå ganska fort även i fortsättningen.
Jag försökte klippa klorna på Toxie idag, hon blir bara mer o mer galen för var gång, vet inte riktigt hur jag ska göra med det dära, hade jag inte varit så envis så hade hon nog vunnit idag. För hon ger sig verkligen inte! Förrutom när det gäller kloklippning så är hon alldeles underbar :) Hur charmig som helst! Detsamma gäller ju Gnistra, det är bara att hon inte är lika krånglig som Toxie, tack o lov :)

Hungrig

Kom in för en stund sen efter att ha sprungit med Fleur, 47 minuter vilket kändes segt men bra ändå! Nu är man väldigt hungrig, och fortfarande lika godissugen! Men jag och Sylvia var i stan med Porsche och Pepper tidigare idag, och jag köpte inget godis, även om det var nära, vilket känns bra nu efteråt :P
Nåt roligt idag är att jag ska få följa med på schnauzer-specialen om 2 helger :D Det ska bli KUL :)

Godissugen

Usch jag vill ha godis :/ Tur att man är så lat så att man inte orkar gå till affären :P Och jag har bestämt mig för att inte fråga Hennie :P Men skulle det komma in nåt sött i lägenheten så är det nog borta ganska fort.... Det är inte så lätt att äta nyttigt, lunchen funkar då det brukar vara nå kött och sallad till, så då går det att skippa potatis etc, det är värre vid frukost och kvällsmålet, då de andra äter mackor. Då är det bara att försöka bli mätt på tomater och skinka, men det funkar ganska bra förrutom att jag vill ha massa godis istället. Tråkigt är att jag inte går ner nåt i vikt, det som är så jobbigt att låta bli så mycket gott :P
Idag har jag badat 2 bouvierer inför helgens utställning, Faiska och Fellow, dem med de värsta pälsarna :S Först tar det lång tid att blöta ner all päls, och sen tar det mer än dubbelt så lång tid att få bort allt vatten. Tur att det finns en "blåsare" som blåser bort det mesta av vattnet så att det bara är att torka med hårfön sen. Annars hade det tagit mååånga timmar... Men fina blir de efter att Gerard friserat dem :)
Snart dags att sova, men först lär jag ta ut terroristen och Gnistra i regnet så de får kissa.... Jobbigt.

Träningsvärk!

Var ute och sprang med Fleur idag igen, det gick sakta pga Fleur, som har sämre kondition än mig.. Sen på slutet började det kännas i låren, ojoj jag hade träningsvärk! Det var några år sen sist.. Kanske inte riktigt så länge sen, men nästan, oops.. Så imorgon blir det nog en vilodag. Börjar komma in i träningen, vilket känns väldigt bra! Nästa gång får nog Gnistra följa med, hon har iaf bättre kondition!

Snart dags att sova, men jag funderar på att kolla på ett avsnitt av Kyle XY, bra serie...

Rast

Japp nu är det rast en halvtimme, så då får man passa på att sitta lite vid datorn :P Har inte hunnit med så mycket annat än att städa och äta frukost nu på morgonen. Eller jo, försökt göra rent Faiskas böld, eller vad det nu kan vara. Inte särskilt fräscht är det iaf, nu hade det behövts ett besök på Alingsås djurklinik så att hon hade kunnat få riktigt hjälp :P Gerard vill gärna klara detta själv.. sticka hål och inte raka.. Jag hoppas det ska läka ihop snart, på söndag ska hon på utställning...
Gerard tyckte att Toxie verkar ganska lovande, att hon kan lyckas bra på utställningar, men att hon behöver lägga på sig lite mera. Så det ska bli spännande att se hur rastypisk hon är. Men framförallt vad hon kommer att få för päls, den känns lite sträv så lite hoppfull är jag.
Båda hundarna sköter sig bra härnere, än så länge får de vara i lägenheten under dagarna, så att de inte ska smitta de andra hundarna, jag tror inte att det ska vara nån risk men man vet ju aldrig! De ligger, oftast tysta härinne, förrutom när Gnistra sitter i fönstret och tittar ut :P Knas-gnistra :)

Dags att börja jobba igen.

Öl

Usch det är inte nyttigt att dricka öl.. Men det är ju inte helt fel till grillat  heller ;) Det har varit hur trevligt som helst ikväll, mycket skratt blir det av att höra på Hennie och Gerard :)
Var iaf ute och sprang tidigare idag med Fleur, denna gången var det hon som tröttnade, så det gick inte så fort sista 15 min. Men det kändes bra, klockan ville att jag skulle springa 1,5 h jag funderade på 1 h men eftersom Fleurtje blev trött så fick det räcka med 42 minuter. Det får bli längre imorgon! Blir lite besviken om jag inte får nån pokal för denna veckan....
Just nu är det värsta åskvädret ute, det regnar och blixtrar ganska så mycket så hundarna fick komma in lite tidigare. Det blev en del kort tagna idag, som vanligt när det är hundar inblandade så blev bilderna inte särskilt lyckade...
Detta är de enda 2 bilder datorn orkade med att ladda upp, ibland blir man ju lite irriterad... Gör ett nytt försök imorgon, kanske.
129453-14129453-13 Detta är Toxies kullsyster Jannike, som flyttade till en familj i fredags. Även hon är en liten terrorist med mycket humör...

Slappdag

Idag har det mest varit slappande.. Fast jag var uppe och jobbade mellan 7-9, men då ingick frukosttid också. Det var två kvinnor här från Tyskland som hämtade Orrie, så nu är det bara 2 schnauzrar kvar. Lite tråkigt, men samtidigt ganska lugnt och skönt... Nu är det dvärgarna som låter istället, och de två unghundarna (bouvierer).
På lördag kanske jag ska med Gerard på utställning, Fleur och Pepper ska ställas :) Det skulle vara kul att se lite dvärgar :)
Idag började träningen med Gnistra och Toxie igen, det har varit ett alldeles för långt uppehåll sen förra gången! Men såklart har jag ju glömt klickern hemma :/ Så jag måste iväg och köpa en ny, det funkar inte lika bra och är inte riktigt lika kul att träna utan klicker. Jag borde nog också sätta upp lite mål på vad hundarna ska klara innan vi åker ifrån Holland tex..
Toxie fick sig en promenad utan Gnistra, hon skötte sig riktigt bra när vi mötte andra hundar! Fast hon är ju ett matmonster så det var inga problem att muta henne lite :P
Jag ska försöka ta lite bilder nu under eftermiddagen. Om jag orkar... Ska snart mata hundarna, och sen måste jag ut och springa med Fleur, jag har inte tränat sen iförrgår. Ikväll blir det grillat igen, och eftersom helgen har varit allt annat än nyttig så måste jag verkligen springa! Och jag måste få en pokal på klockan :P

Trött..

Har klippt, eller försökt klippa klorna på Toxie idag, men det var hopplöst, hon skrek och var skitförbannad. Fast innan hade jag underullskammat henne så lite förståelse har jag... Gnistra gick det iaf bra med, även om hon inte heller tycker om det. Hundarna fick sig också en promenad ute i området vilket de uppskattade lite mer.
Nu väntar jag på att det ska bli mat.. Börjar bli hungrig... Fast idag har det varit en onyttig dag, har hört nånstans att det är bra för förbränningen att äta lite godis ;) Eller kanske inte godis, men att äta lite mer en dag i veckan. Och då väljer man ju såklart godis :P

Nästan ledig

Eftersom det är lördag idag så behöver man bara göra det nödvändigaste, ta ut, mata, städa och kolla så att de har vatten och mår bra. Så jag var klar innan nio, och då blev det sängen :D Skönt att kunna sova några timmar. Men sen blev Gnistra lite sur och ville gå ut, men jag sover i överslafen så hon kan inte komma upp :P
Jag måste börja ta lite kort, tex på 6 veckors schnauzrarna som blivit trimmade idag, de är så söta :D Och så på de nadra hundarna såklart :)
Snart är det nog dags för lunch, sen ikväll kommer det gäster så då blir det att grilla :D Annars händer det nog inte så mycket mer idag, det är fint väder och ganska så varmt så det blir nog nån promenad, speciellt med Gnistra och Toxie, annars blir de nog rätt sura :P Borde kanske också ta en springtur med Fleur igen.

Blandat

Ja sa kanns allting just nu.. Maste fundera pa hur jag ska gora, sahar kan det inte fortsatta. Annars har i Holland ar allt bra :) Hur kul och trevligt som helst att jobba har igen :) Jag borjade sju imorse med att slappa ut och mata hundarna, sen har det blivit stadning och borstning under formiddagen. Nu ar det snart dags att borja jobba igen, nu skiner solen sa det far bli en promenad med nagra utav hundarna :)

Sprungit

Idag har jag faktiskt sprungit, sadar som jag aldrig brukar gora. Alltsa sprang pa ganska bra och gick nastan ingenting. Ibland kan det vara bra med jobbiga tankar.. Men jag maste fixa battre musik till mobilen sa jag kan fortsatta med san fart som jag hade idag...
Har inte gjort sa mycket annat vettigt under dagen, gatt 2 promenader med hundarna, atit med de andra och pratat med den polska tjejen, som ar valdigt trevlig :)
Imorgon blir det att stalla klockan, 07.00 ska Gerard ga igenom vilka hundar som ska ha for mat osv.

Sa snart blir det sovdags, eller man maste ju lyssna lite pa Harry Potter innan...

Framme

Efter nagra timmars resande (narmare bestamt ca 21 h) sa ar vi framme i Enschede, Holland. Resan borjade med att Kalle skjutsade till Goteborg, dar det var valdigt jobbigt att saga hejda! Darifran akte vi med farjan till Kiel, det fanns tv i hytten sa tiden gick fort ;) Var framme vid 9 i Kiel, dar Gerard kom och hamtade oss, sen bar det av pa autobahn, fort gick det :P Nar vi kom hit fick vi lunch och hundarna fick traffa de 3 dvargarna som brukar halla till i koket, det var inga storre problem utan de fann sig ganska fort tillratta. Jag ska dela lagenhet med en polsk tjej som jobbar i pensionatet, hon verkar jattetrevlig sa det kan nog bli kul, aven om det kommer att bli ganska sa trangt harinne.
Var nyss ute och halsade pa alla hundarna, vissa var galnare an andra.. Hoppar och nafsar, men dom flesta ar sig lik :) Toxie och hennes syster ar inte sarskilt lika varandra, pa tal om likhet.. Kan bero pa att Toxie ar nagot smalare, eller den andra nagot tjockare.. och att Jannike, som hon heter, har mycket mer pals. Men jaklar vad hon bossar over de andra hundarna! 
Maste forsoka fixa internet till min dator, denna ar sa seg och jobbig att skriva pa utan prickar! Maste aven ut och springa idag, det ar ganska bra vader for det sa det galler val att passa pa. Men nu ska jag ta ut hundarna och leka pa faltet :)

Hade sa bra darhemma i Sverige!

Inte många timmar kvar

Nu är packningen klar, hoppas jag -jag kommer säkert på nåt mer på väg ner till Göteborg... Huvudsaken är väl att pass, mobil, mobilladdare, pengar, hundar är med... Och det ska nog vara nerpackat.
Det är ännu nån timme kvar innan Kalle kommer hem, sen är det nästan dags att åka. Om 24 timmar är vi i Enschede, om allt går som beräknat, det ska bli kul att träffa alla igen :)
Dags att hoppa in i duschen igen och skölja bort vad det nu är i håret, som iaf ska vara bra för att få glänsande hår.. hmm...

Sista dagen

Då var det sista dagen i Sverige, på förmodligen väldigt länge. 17 veckor kanske? Fast man vet ju aldrig, man kanske kommer hem om nån vecka eller om ett halvår, det beror på vad som händer....
Jag är ganska nervös inför det hela, för det första hur jag ska få med allt?! 2 stora väskor, en ryggsäck, en handväska, en dator och 2 hundar. Tur att Kalle ställer upp och skjutsar till Göteborg så jag får hjälp första biten :) Sen blir det krångligt att komma av båten i Kiel och hitta Gerard. Hundarna verkar inte särskilt nervösa iaf, de har fått mat och leker som vanligt med varandra fullt omedvetna om vad som komma skall. Men de har fortfarande lite av kennelhostan :S Så de får vara i lägenheten första tiden så de inte smittar de andra hundarna!
Dags att packa klart, eller packa om rättare sagt, jag får inte med allt jag behöver ha med! Men först måste jag äta nåt....

Länge sen sist

Här har det inte bloggats särskilt mycket på länge.. Fast det har inte hänt så mycket intressant heller, eller jo jag har slutat på djurkliniken och åker till Holland med hundarna imorgon. Får se hur länge vi blir borta, och vad som kommer hända efter det. Allt känns väldigt ovisst just nu!  Men man får hoppas på det bästa :)

Tränade igår, var ute och sprang 5 km vilket inte gick så bra, men det är alltid kul att skriva in att man har tränat ;) Ska försöka träna antingen idag eller imorgon också, i Holland kommer det inte att bli lika enkelt, det finns typ bara asfalt och vägar, inga stigar och skogar... Men jag måste försöka få kondition och gå ner i vikt! Har mina mål.... och anledningar.

Nu lär jag fortsätta packa, förstår inte hur jag ska få med mig kläder, vinterjackor, hundar, ännu mer kläder plus en del grejer... :/