Morgonbus och lite nya bilder

Nätterna har den senaste tiden inte varit särskilt roliga, och så tidiga mornar på det är inte så kul. Så att Theodor vaknade bara 2 gånger inatt och somnade om ganska fort och sen sov till tio över sju imorse var rena lyxen :) Kalle fick sova vidare medans vi andra två gick ner och åt frukost. Nu är Theodor igång och leker för fullt, det är både ljudeffekter, pillande/ätande på leksaker och springande i gå-stolen som gäller, gärna allt samtidigt. Han har även hunnit med en vända med gå-vagnen, han är riktigt duktig med den :)
Det är ju riktigt härligt vårväder ute så snart ska vi ge oss ut på en långpromenad, någon träning är det tveksamt om det blir idag för det är nog en dum förkylning på gång. Fast Gnistra ska få sig lite träning under dagen, det är riktigt skönt att kunna träna ute igen på torr asfalt och slippa vara begränsade till den lilla ytan i köket. Jag ska anmäla oss till en rallylydnadstävling som är i Mark den 25 mars, förhoppningsvis tar vi vår sista godkända runda i fortsättningsklassen så att vi kan starta i avancerad klass sen. Tråkigt bara att det inte är så många tävlingar nu under våren, utan det är flest i augusti och september.
Såhär glad blir man av att gå med gå-vagnen!
Världens sötaste bäbis :D

Mysig frukoststund

Dom där dagarna när Theodor sover till halv nio blir allt mer sällsynta, det är oftare att han vaknar runt sju. Likaså idag, så nu sitter vi i köket och äter frukost, Theodor äter leverpastejssmörgås så jag kan sitta och surfa i lugn och ro. Nu ska vi vänta på att Kalle ska vakna så får vi se vad vi ska hitta på idag, mer än att åka till tippen med lite grejer. Bara för att man förvarar saker i sin carport ska inte grannkärringens katter gå in där och kissa på det, jäkla katter!!
När Theodor sover sin förmiddagsvila lite senare idag ska jag försöka passa på att plugga lite, det är väldigt mycket kvar att läsa, och försöka komma ihåg :/ Tur att det iallafall är något som man är intresserad av att läsa om.
Fortfarande morgonfrisyr :)

Det är tur att vi har grind in till köket!

Vad fort det har gått med Theodors utveckling den senaste tiden, det känns som att det inte var så länge sen som han precis hade lärt sig att åla sig framåt, och nu reser han sig mot möbler, går i sidled själv om han håller i sig i tex soffan, och han går riktigt bra själv med gå-vagnen. Han reser sig upp mot allt möjligt, nyss stod han och höll i sig i handfatet inne på toaletten, man måste verkligen passa honom hela tiden. Han blir mer och mer modig och stabil när han står upp, så han glömmer nästan att han inte har lärt sig att sätta sig ner själv än..
I lördags åkte jag på magsjuka, usch det är bland det värsta som finns :/ Jag är iaf glad att jag fick en rätt lindrig variant och att Kalle är så underbar och tog hand om Theodor hela dagen, och även var och köpte ProViva o isglass så att man överlevde eländet.
Nu är det ny vecka och det enda som är inplanerat än så länge är jobb och rallylydnadskurs på onsdag och sen dop på lördag, få se vad vi mer ska kunna hitta på. Nu får det iallafall bli en promenad i det fina vädret.

Theodor och Gnistra

Gnistra har aldrig tyckt om barn men som tur är tycker hon att Theodor är okej. Det är såklart inte alltid som hon är överlycklig om han kommer och försöker dra henne i skägget eller klättra över henne, men hon vill ju väldigt gärna vara med så hon accepterar det till en viss gräns. Ibland får hon lust att leka och då kommer hon med sin leksak till Theodor, så det händer att dom två har dragkamp :) Hon är väldigt försiktig när han är med, och dom får självklart inte leka själva utan uppsikt. En annan sak som är skönt med Gnistra är att hon väldigt sällan försöker att ta Theodors leksaker utan hon vet att det är hans.
Toxie fick ju flytta till min mormor och morfar i december, och dom är väldigt nöjda med henne. Det var tydligen en pensionärshund hon ville vara ;) Hon trivs väldigt bra där och sköter sig tydligen exemplariskt, jag blir så glad över det :) Enda gången som hon inte har skött sig är när hon tydligen bajsade under mamma och pappas säng när dom passade henne förra helgen... hehe ;)
Nu har det gått två veckor sedan Gnistras operation, op-såret har läkt hyfsat förutom på ett ställe, men jag hoppas att det ska bli bra så snart som möjligt. Annars mår hon bra så jag ska lite smått börja träna med henne i köket igen. Nu får det verkligen vara nog med alla hennes bekymmer! Tonsillit + tonsilloperation x flera, allvarliga diarrér/kräkningar 2 gånger, urinstensoperation, glas i trampdynan, lång vila för att få ordning på höfter och muskulatur, kastrering pga cystor - listan kan göras lång, speciellt med tanke på att hon inte är mer än 6½ år. Ofta har hon tajmat detta under tävlingssäsong så det är tråkigt att tänka efter hur mycket vi har missat. Men nu jäklar blickar vi framåt och hoppas på en frisk och hel hund! :)

Nya möbler till Theodors rum

I fredags åkte hela lilla familjen till Ikea för inköp av lite nya möbler till Theodors rum. Det vi ville ha var ju slut när vi var på Ikea förra helgen, nu i efterhand var det rätt bra med tanke på att vi köpte en helt annan kombination mot vad vi först hade tänkt. När vi kom hem började Kalle att sätta ihop det hela och jag underhöll Theodor innan det var läggdags för hans del. På tal om läggningsrutiner har vi äntligen hittat något som verkar funka, det har blivit en rätt stor skillnad senaste 2 veckorna :)
Kalle har under helgen hunnit göra sin tävlingsdebut i simning genom att delta på Masters DM i Borås, jag och Theodor var såklart med och hejade på. Kalle gjorde en jättefin tid på 1500 m på precis över 22 minuter.
Idag har jag och Theodor ställt upp lite böcker och lagt i leksaker i lådorna, fast Theodor vill helst resa sig upp mot lådorna och dra ut dom :)
Det är kul att dra ner saker...
Eller att dra ut lådor och se vad man kan plocka ur för saker från dom...
Nu räcker det inte att sitta längre, helst ska man stå upp
Ibland duger det att ligga en kort stund på golvet och leka, men han har nyss kommit underfund med hur man sätter sig upp själv, så det gör han stup i kvarten.
Bobbycaren är rolig, helst sitter han med båda benen uppe vid ratten.
Spjälsängen är väldigt sparsamt använd.... Men den går ju an nu på dagen när man kan resa sig upp själv.

RSS 2.0